Innopet Logo
Hondenbuggy's

Hondenbuggy's

Kunnen jij en je trouwe viervoeter niet meer samen naar buiten? Met de hondenbuggy van InnoPet ga je er weer samen op uit.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit hondenbuggy’s voor alle soorten maten honden en voor alle toepassingen.

Overzicht van alle producten

Welke buggy past bij jou?
Fietskarren

Fietskarren

Met onze fietskarren gaan jullie samen zorgeloos op avontuur. Dankzij ons unieke bike & buggy model kun je elke fietskar ook als hondenbuggy gebruiken.

Bekijk het gehele aanbod

InnoPet biedt hoge kwaliteit fietskarren voor alle soorten maten honden en voor elke situatie.

Bekijk alle fietskarren
Meer producten

Meer producten

Bekijk ons assortiment en vind het juiste product voor jou en jouw kleine vriend.

Inspiratie & nieuws Over ons Contact

Checklist: je pup socialiseren doe je zo

Heb je jouw gezin uitgebreid met een pup? Wij hebben een lijst met socialisatieactiviteiten opgesteld om jou te helpen bij het opvoeden van jouw pup. Houd er rekening mee dat jouw pup nog niet teveel mag bewegen. De beweegregel is: dagelijks 10 minuten per maand dat hij of zij oud is. Dus een puppy van 3 maanden mag 30 minuten per dag wandelen. Daarnaast krijgt een pup veel nieuwe indrukken, dus zorg ervoor dat je deze activiteiten doseert in de komende weken en jouw pup de rust geeft die hij of zij nodig heeft.

22 december 6 minuten lezen
Checklist: je pup socialiseren doe je zo

Als je net een pup hebt gekregen, is de socialisatiefase een belangrijke periode in het leven van het dier. Tussen de 8 en 12 weken oud is de pup nog angstvrij en is het belangrijk om positieve ervaringen op te doen met alles wat hij of zij de rest van het leven tegenkomt. Bij ons merk staan de waarden happiness, explore en care centraal, dus we willen graag dat jouw pup een gelukkig en verkennend leven kan leiden, terwijl we ook rekening houden met de verzorging van het dier.

Daarom hebben we een lijst met socialisatieactiviteiten opgesteld om jou te helpen bij het opvoeden van jouw pup. Houd er rekening mee dat jouw pup nog niet teveel mag bewegen. De beweegregel is: dagelijks 10 minuten per maand dat hij of zij oud is. Dus een puppy van 3 maanden mag 30 minuten per dag wandelen. Daarnaast krijgt een pup veel nieuwe indrukken, dus zorg ervoor dat je deze activiteiten doseert in de komende weken en jouw pup de rust geeft die hij of zij nodig heeft.

Er zijn een aantal belangrijke dingen om in gedachten te houden tijdens de socialisatieactiviteiten: laat de pup op afstand wennen aan nieuwe situaties, geef hem of haar tijd en forceer niets, moedig de pup aan en beloon hem of haar wanneer hij of zij onderzoekend gedrag vertoont, bedenk dat alles voor de pup nog nieuw is en zorg ervoor dat het leuk is voor de pup, en probeer het opnieuw in een vergelijkbare situatie als de pup schrikt. Als je dit doet, kun je ervoor zorgen dat jouw pup positieve ervaringen opdoet en een gelukkig leven kan leiden.

Er zijn veel dingen waarmee een pup gesocialiseerd kan worden, zoals:

  1. Mensen: in het begin is het belangrijk om de pup niet te laten aaien, maar om hem of haar op afstand kennis te laten maken met verschillende mensen. Denk aan kinderen (inclusief baby’s, peuters en kleuters), mannen, vrouwen en senioren. Het is ook belangrijk om de pup kennis te laten maken met verschillende uiterlijken, zoals brillen, baarden, snorren, verschillende lengtes en posturen, verschillende etniciteiten, hoeden en uniformen. Zo kan jouw pup leren om te gaan met alle soorten mensen en kan hij of zij zich ontwikkelen tot een sociaal dier.
  2. Dieren: laat de pup kennis maken met andere huisdieren, zoals soortgenoten (van klein tot groot, van jong tot oud), katten, paarden, vee, vogels en andere dieren. Zo kan jouw pup leren om te gaan met andere dieren en kan hij of zij leren om te verkennen.
  3. Plaatsen: laat de pup kennis maken met verschillende plaatsen, zoals de woonwijk, dorpsstraat, schoolplein, markt, stad, park, bos, dierenwinkel, trimsalon, de dierenarts en andere plaatsen. Zo kan jouw pup leren om zich aan te passen aan verschillende omgevingen en kan hij of zij leren om te verkennen.
  4. Verkeer: laat de pup kennis maken met verschillende vervoermiddelen, zoals auto’s, brommers en scooters, bussen, trams, treinen, metro’s, vrachtauto’s, fietsen, steps, skateboards, rolschaatsen en skates, kinderwagens, rolstoelen, rollators, wandelstokken, vuilniswagens, boten, luchtballonnen en andere vervoermiddelen. Zo kan jouw pup leren om te gaan met alle soorten verkeer en kan hij of zij leren om te verkennen.
  5. Thuis: laat de pup ook kennis maken met geluiden en machines die hij of zij in huis tegenkomt, zoals de föhn, stofzuiger, dweil of stoomreiniger, vaatwasser, wasmachine, wasdroger, grasmaaier en kliko. Zo kan jouw pup leren om te gaan met alle soorten geluiden en machines en kan hij of zij leren om te verkennen.
  6. Verzorging: laat de pup ook kennis maken met verzorgingshandelingen, zoals het aandoen van een halsband of tuig, het wassen, kammen of borstelen, knippen van nagels en het bekijken en poetsen van tanden. Zo kan jouw pup leren om te gaan met verzorgingshandelingen en kan hij of zij leren om te verkennen.
  7. Diversen: laat de pup ook kennis maken met andere dingen, zoals roltrappen, liften, automatische schuifdeuren en andere dingen. Zo kan jouw pup leren om te gaan met allerlei verschillende situaties en kan hij of zij leren om te verkennen.

Het is ook belangrijk om de pup kennis te laten maken met verschillende weersomstandigheden en ondergronden. Dit kan helpen om de pup voor te bereiden op alle soorten omstandigheden die hij of zij in het leven tegenkomt. Zo kan jouw pup een gelukkig en verkennend leven leiden, terwijl we ook rekening houden met de verzorging van het dier.

Bij ons merk staan de waarden happiness, explore en care centraal, dus we willen graag dat jouw pup een gelukkig en verkennend leven kan leiden, terwijl we ook rekening houden met de verzorging van het dier.

Wanneer de pup ongeveer 12 weken oud is, is het belangrijk om te beginnen met gehoorzaamheidstraining. Dit helpt om het gedrag van de pup te beïnvloeden en om de band tussen de pup en de eigenaar te versterken. Het is belangrijk om consistent te zijn in de training en om de pup te belonen wanneer hij of zij iets goed doet. Zoek professioneel advies als je twijfelt over hoe je de training het beste kunt aanpakken. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw pup een goed gedrag heeft en een gelukkig leven kan leiden.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de pup voldoende beweging krijgt en om te zorgen dat hij of zij gezonde voeding krijgt. Dit helpt om de pup gezond en gelukkig te houden, zodat hij of zij kan blijven verkennen en genieten van het leven.

In samenvatting is de socialisatiefase van een pup een belangrijke periode waarbij het dier kennis maakt met alles wat hij of zij in het leven tegenkomt. Door middel van socialisatieactiviteiten kan de pup positieve ervaringen opdoen en kan hij of zij zich ontwikkelen tot een gezonde, evenwichtige hond. Bij ons merk staan de waarden happiness, explore en care centraal, dus we willen graag dat jouw pup een gelukkig en verkennend leven kan leiden, terwijl we ook rekening houden met de verzorging van het dier.

Houdt er rekening mee dat je de activiteiten moet doseren, dat je de pup moet belonen voor goed gedrag en dat je professioneel advies moet zoeken als je twijfelt over hoe je de training het beste kunt aanpakken. Zo kun je ervoor zorgen dat je pup een gelukkig en gezond leven kan leiden.

Gerelateerde verhalen

Veilig fietsen met je InnoPet fietskar
18 april 3 minuten lezen

Veilig fietsen met je InnoPet fietskar

Dagjes uit met je hond zijn nog makkelijker met de hulp van een fietskar. Samen met je trouwe viervoeter fiets je door natuurgebieden of de stad. En als je dan op je bestemming bent aangekomen, koppel je makkelijk de fietsstang af en gebruik je jouw hondenfietskar als hondenbuggy. Lees ons advies om veilig met je hond en de fietskar op pad te gaan.

In 8 stappen: laat je hond wennen aan de hondenbuggy
21 maart 3 minuten lezen

In 8 stappen: laat je hond wennen aan de hondenbuggy

Niet ieder huisdier wil de eerste keer in een hondenbuggy zitten. Met deze stappen laat jij je hond wennen aan de nieuwe bolide.

Praktische reismand voor Maine Coon katten
6 maart 2 minuten lezen

Praktische reismand voor Maine Coon katten

Het is niet gebruikelijk dat Maine Coon eigenaren hun kat vrij door de buurt laten rondlopen. Ze zijn een gewild ras en staan erom bekend dat ze gestolen worden. Wandelen met een Main Coon (of elke andere binnenkat) wordt steeds gewoner. Als je kat gewend is aan een tuigje, kun je hem bijna overal mee naartoe nemen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je relevante tips en tricks ontvangen voor jou en je trouwe viervoeter? En up-to-date blijven van onze nieuwste producten en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit artikel of over onze producten?

We helpen je graag. Neem contact op met Chantal.
Chantal_LoRes
Chantal Vermeulen
Klantenservice